K+S Dental - Import/Export

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magunkról

K+S Dental cégforma és névváltozással újított a 21. században. K+S 21 Kft. elődjének alapítása 15 évvel ezelőtt történt. A fő tevékenység, a fogászat területén fogtechnikai laboratóriumok és fogorvosi rendelők anyag- és eszközellátása, több mint 10 éves múltra tekint vissza.
Kezdettől fogva a kiemelkedő eredményeket garantáló, csúcstechnológiát képviselő anyagok, eljárások és technológiák megismertetése és elterjesztése volt az üzletpolitika fő célkitűzése és az, hogy eljusson az információ a fogtechnikai laboratóriumokba a fogtechnikushoz.

Az ismert és sokak által vitatott hazai árstruktúra miatt a laboratóriumok és a fogtechnikusok anyagi erőforrásai mindig jóval alacsonyabbak voltak, mint a K+S Dental által képviselt és a szakma csúcsán álló gyártók termékei. Az európai és a hazai gyártók mégis vállalták a ma már nem egy esetben évtizedes munkát Magyarországon.

Amann Girbach két kiváló ausztriai és németországi cég fúziójából született, egyesítették erőiket és ezen belül minden a vevőkapcsolatok jobbítását és a hagyományosan innovatív fejlesztést szolgálja. A NoFlame indukciós mintázókés (és viasz) melegítő, a Ceramill frézgép például japán NSK vízhűtéses turbinával igazi újdonságok és érdekességek. Az Amann gőzborotva a mindennapi igénybevételt bíró laboratóriumi eszköz a palettáról. A német Bausch cég gyártja az artikulációt és a kontaktpontokat megmutató papírok, fóliák, lakkok, stb. legszélesebb választékát a világon. Dendia-Dica Ausztriában a rágófelszín kidolgozásától kezdve a csiszolás és polírozás legkülönfélébb célfeladataira gyárt forgóeszközöket, hagyományosan ismert cég a magyar piacon.

Egyszeri beruházással több mint egy évtizedre is megoldhatja sűrített levegő ellátását egy fogtechnikai laboratórium a nagyteljesítményű, olajmentes szlovák EKOM kompresszorokkal. Abból kell kiindulni, hogy egy kisebb, de még a legkisebb laboratóriumnak is, legalább 250 liter/perc szállított levegőre van szüksége (5 bar nyomásnál), hiszen például egy öntvénytisztító új korában, új dűznivel, ugyanerre a nyomásra átszámítva önmagában 160-200 liter/perc levegőt igényel. (A fúvóka kopásával ugrásszerűen megnő a levegőfogyasztás!) Ma már minden harmadik laboratórium az olajmentes kompresszort levegőszárító berendezéssel rendeli, aminek igen nagy jelentősége van a finom szórási eljárásoknál. Nem tartalmaz nedvességet a levegő, és minimumra csökken a nedvszívó és összetapadásra képes alumíniumoxid okozta dugulás lehetősége. Az EKOM levegőszárító berendezéseit utólag is fel lehet szerelni kompresszorokhoz a rendszer tökéletesítése céljából.

A német Kettenbach cég gyártott a világon először 1955-ben szilikon lenyomatanyagot. Lastic Xtra putty, vagy a Lasticomp putty kiváló blokkoló anyagok, a világoskék dublírszilikon gazdaságosan használható például a Model Tray System dublírozó rendszeréhez is. Az eredeti Model Tray System mérésekkel, számításokkal és a gyakorlatban is igazolható módon a legpontosabb eljárás szekciós mintakészítéshez. A pontossága több tényezőn alapszik, de a legfontosabbak, hogy totális mintát készít (nem csak a fogívet gipszelik) és nem alkalmaz stifteket. A Model Cut 2000 körfűrész keményfém tárcsával szenzációs, csupán 0,3 mm szélességű vágatot készít. Nagyon fontos tudni, hogy az eredeti Model Tray System a leggyorsabb, a legpontosabb és a legtöbb összehasonlításban olcsóbb is a joggal hasonló (licencdíj fizetésével rendezett) vagy jogtalanul és rosszul utánzó eljárásokkal szemben. A Model Tray System egy rendszer a szekciós mintakészítéstől az intercuspidátorban vagy a frézgépen történő munkavégzésen át a dublírozásig.

Sokan ismerik már Magyarországon a legkiválóbb japán technológiákat. Egyike ezeknek az NSK által gyártott technikai motorok családja, melynek három változata fedi le a fogtechnikai igényeket: a nagyteljesítményű ULTIMATE 500, a közepes igénybevételre javasolható Vmax VOLVERE és protetikára ajánlott MIO típusok. A PRESTO technikai turbina egy évtizede ismert és használatos Magyarországon. Továbbfejlesztett változata a PRESO AQUA turbina vízhűtéssel, ami a 2003. év újdonsága.

A több mint 75 éve, 1927-ben alapított Wassermann cég a fogtechnikai laboratóriumi gépek gyártásának kiváló német képviselője. Apáról fiúra öröklik még nálunk is berendezéseit, legismertebbek gipszcsiszolói, vákuumkeverői, vibrátorai. Wassermann elnyűhetetlenségének alapja az a jelszó, hogy "mindig egy lépéssel előbbre" kell járni a többieknél a laboratóriumi technológiák fejlesztésében. Évekig nem kell a berendezések igazi értékvesztésével kalkulálni. Hihetetlen, de a legrégibb típusokhoz is van alkatrész. A minőség kötelez!

A német Wieladent új piacot keresett és talált Magyarországon. A nyolcvanas évektől kezdődött a ma AGC névvel ismert galváneljárás (A: arany, G: galván C: korona, crown) kifejlesztése. Sokan bizalmatlanok és idegenkednek a galvántechnikától, azonban ez is a legnagyobb pontosságú eljárások közé tartozik és terjedőben van Magyarországon. Hasznos jó tanács, hogy gyakorlati foglalkozások keretében (workshop) hallgassuk meg a hozzánk is ellátogató demonstrátorokat. Wieladent hagyományos gyártója a különféle fémötvözeteknek. Wieladent kerámiái, az Imagine Reflex és az Imagine Press a legújabb nano technológia eredményeit testesítik meg. A német Dental Labor folyóiratban legutóbb megjelent szakmai értékelés szerint is igazi újdonság a lézer technikát kiváltani (és az azzal együtt járó biztonságtechnikai kényelmetlenségeket elkerülni) képes és hajszálpontos hegesztést végző primotec phaser mx1 készülék.

A SINFONY fényrekötő kompozit a mára amerikai-német óriássá nőtt 3M ESPE esztétikus leplező rendszere nagyon sok javallatra előnyös, gazdaságos megoldás. A ROCATEC eljárás speciális technológia arra, hogy a leplezés tartását megsokszorozza, a Rocatec Junior egytartályos homokszóróval minimális költséggel vezethetjük be alkalmazását. Kiváló 3M ESPE anyagok a Vestogum műínyszilikon és a Nimetic Cem speciális ragasztó (kompozit rögzítő cement). Kevesen ismerik a LAVA rendszert, mellyel 3M ESPE képviselteti magát azon kevesek között, akik rendelkeznek cirkónium-oxid porcelán előállítására alkalmas berendezéssel.

Összefoglalva K+S Dental 10 gyártó, úgy mint Amann, Bausch, Dendia-Dica, EKOM, Kettenbach, Model Tray System, NSK, Wassermann Wieladent és 3M ESPE termékeit ajánlja a fogtechnikai laboratóriumoknak.

További információkért forduljon K+S Dental munkatársaihoz.

Cégnévjegy:
K+S Dental (K+S 21 Kft.)
Bemutatóterem: 1183 Budapest, Napfürdő u. 13.
Levelezési cím: 1675 Budapest, Postafiók 112.
E-mail: k.s.dental@mail.datanet.hu
Telefon, telefax: (1) 358-0826, (1) 358-0828
Internet: www.ksdental.hu